Nästa generation av Florentine Kitchen knives nu på lager!

Så var de äntligen här igen. Nästa generation av FKK är ännu bättre och skönare att hålla i när du arbetar. Som vanligt är de av hög kvalitét och vackra att titta på. De ligger väldigt skönt i handen och vikten är rätt fördelad.

Kockknivarna finns i två varianter. Den ena med trä- och läderhandtag, den andra i blandat material (se nedan).

Bladets bredd är 57 mm. Längden på bladet är 200 mm och den totala längden är 340 mm. Vikten ligger 250 gram. Stålet är ett 3 mm 14C28N Sandvik Rostfritt Stål och härdat till 60-61 HRC HT och kryobehandlade (nedkylning i flytande kväve). Bladet är slipat i en 50/50 egg. Handtaget är gjort av stabiliserat läder, mixat trä, mixad micarta (epoxymaterial), mässing och rostfritt stål. Bolster och pommel är gjorda i mässing.
Pris 2790:-

Den nya skalkniven är nog bland de vackraste jag sett både vad det gäller form och utseende. Den ligger oerhört skönt i handen med en perfekt balans. Alldeles utmärkt att jobba med mindre arbeten när du ska skala eller hacka små grönsaker eller göra garnityr.

FKK’s Florentine two skalkniv har ett 100mm långt blad. Slipningen har en 50/50 egg. Bladet är 2.5 mm tjockt i 14c28n Sandvik rostfritt stål härdat i 60HRC och kryobehandlat. Handtaget är gjort av slumpmässigt utvalda material av kambala, lönn, tauari och garapa trädiskar, färgad micarta, mässing och rostfria ståldiskar. Allt avslutas med bolster och pommel av mässing.
Pris 1395:-

 

 Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *