Knivarna på plats i butiken

Så var de då äntligen på plats. Dessa vackra knivar är designade och producerade av den israeliske designern Tomer Botner från Tel Aviv. Han bevisar med denna kniv att hantverk och design kan gå hand i hand. De vackra knivbladen produceras just nu i Santa Catarina, Portugal. Själva finputsningen görs av lokala hantverkare i Tel Aviv. De färggranna skaften är kanske den mest iögonfallande detaljen på kniven där skivor av polymer, aluminium, läder, mässing och olika trädsorter som tex ek- och valnöt skapar en känsla av lyx och glädje.

Knivbladet är gjort i ett tyskt AEB-L  stål som är 200 mm långt. Bladet är slipat i en 50/50 stil, dvs att båda vinklarna på eggen är slipade lika mycket jmfr. med tex. en japansk kniv som kan vara 70/30. Slipvinkeln ligger nog på ca 10-16 grader. Stålet som ursprungligen användes för att tillverka rakblad är utmärkt att göra knivblad av då det innehåller tillräckligt med kol för att stålet ska bli hårt, men ändå lätt att slipa. Eggen är tålig och stabil. Kniven är lite kortare och bredare än den ”vanliga” kockkniven. Spetsen tippar nedåt mot slutet vilket gör att den får ett vackert drag. Varje kniv är numrerad och unik i sin färgställning. Skaftet är enligt min åsikt det vackraste på marknaden just nu.

Kniven väger ca 200 gram så hon är inte den lättaste kniven men används den rätt kan du i stort sett göra allt med den. I paketet medföljer en enkel men vacker presentlåda i trä som också förutom kniven så klart även innehåller en knivslida för förvaring eller vid transport. Knivslidan är gjord i en AndreyAndShay kohud och lönnträ som är mycket stilren och vacker.

 

Intresserad av att köpa en? Hör av dig till oss via kontaktformuläret eller slå en signal så ordnar vi det. Vill ni vara säkra på att nå oss har vi öppet i butiken på onsdag kl. 12.00-19.00
Vänta inte för länge dock då vi inte har så många i lager. Nästa batch från Florentine Kitchen Knife är inte fastställd i dagsläget, men med all säkerhet dyker de upp så småningom.

Varmt välkomna
Take care (of your fingers)

 Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *