Hur du sköter om din kniv

Det finns ju vissa grundregler för hur man sköter om en kökskniv och dessa är enligt min åsikt;

1. Diska aldrig kniven i en diskmaskin p.g.a. medlet är starkt och kan förstöra organiska material i tex handtag. Eggen blir slö av att den stöter emot andra metallföremål och man kan skada sig allvarligt på den förhoppningsvis vassa eggen
2. Bryn den ofta med ett stavbryne av keramik helst så håller den skärpan längre
3. Bänd eller bryt aldrig med bladet
4. Ska du handskas med ben använd en köttyxa istället så riskerar du inte att förstöra eggen
5. Förvara den säkert för barn
6. Använd inte slöa knivar då du måste ta i mera och riskerar därmed att slinta och skada dig själv eller kniven
7. Förvara kniven på säkert sätt. Den ska inte ligga i en kökslåda och förstöras av andra föremål

I övrigt  så tycker jag att man skall njuta av en så vacker och nödvändig produkt som kniven faktiskt är. Sköter du om den har du en vän för livet. Lär dig att bryna/slipa din kniv själv. Dels så sparar du mycket pengar och dessutom så är det en rofylld upplevelse. Njut av kunna laga mat utan att behöva bli irriterad på slöa knivar. Det blir så mycket roligare då.

Clean Cut.se har också en alldeles utmärkt knivskola på nätet som ni kan kolla in.

För er som vill lära er att slipa er egen kniv finns det massor av filmer på Youtube och annan information på internet. En bra sida är slipaknivar.se
Ni kan också lära er mer om knivar här!
Börja med denna film så hittar ni många fler.

Take Care (of your fingers)